24/9/11

Οι Δημοσιογράφοι και η Βλακεία ως νέο φυσικό μέγεθος

Όπως μας πληροφορούν το Bήμα και η Ελευθεροτυπία, οι επιστήμονες του CERN κατέγραψαν ταχύτητα νετρίνων μεγαλύτερη από εκείνη του φωτός.

Γραφούν λοιπόν οι αγαπητοί μας επιστημονικοί συντάκτες ότι τα ...συμπαθή υποατομικά σωματιδία παρατηρήθηκαν να έχουν ταχύτητα μεγαλύτερη κατά 60 δισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου σε σύγκριση με εκείνη του φωτός. Αυτή η παρατήρηση μπορεί να ανατρέψει τη θεωρία του Αινσταίν, σύμφωνα με την οποία τίποτα δε μπορεί να ξεπεράσει την ταχύτητα του φωτός.

Καταπληκτικό! Όμως κύριοι δημοσιογράφοι, εσείς έχετε ανατρέψει ακόμα και τη φυσική που μάθαμε στο Γυμνάσιο, σύμφωνα με την οποία ο χρόνος μετριέται σε δευτερόλεπτα, η απόσταση σε μέτρα και η ταχύτητα σε μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Αναρωτιέμαι σε τι μετριέται η βλακεία και η ασχετοσύνη. Να ορίσουμε ένα νέο φυσικό μέγεθος και να το βαφτίσουμε "Δημοσιογράφ", μήπως; Οπότε θα μπορούμε να λέμε, ο Χρήστος Ευθυμίου από την αξέχαστη ταινία "Ένας βλάκας και μισός" μετρούσε ας πούμε 3-4 Δημοσιογραφ, ο ποδηλάτης πρωθυπουργός ΓΑΠ γύρω στο 1 κ.ο.κ. (Οι τιμές είναι ενδεικτικές, μην τα χαλάσουμε εκεί, ε; ((-;)